Är det sant att handdesinfektionsmedel hjälper mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Alla som blir smittade får inte symtom.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

alcogel

Handsprit är inte nödvändigt. handtvätt Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Prova att använda handskar istället.

Tänk på ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Du kan ha på dig handskar också.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Då har du ett bra skydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Tänk på ytdesinfektion också. Då kan du spraya överallt.