Fungerar handdesinfektion?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Den frågan hör man ställas då och då. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

desinfektion

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Du kan använda tvål hemma istället. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Influensavirus överlever handspriten.

antibakteriell

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Tvål biter bättre än handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Det är enkelt att desinficera ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Arbeta in bra rutiner för din handdesinfektion. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. beställa handsprit Se till att även handtagen följer samma renlighetsrutin. Så kan du ju inte göra.

Om du köper och använder en antibakteriell spray så är det problemet lätt avhjälpt. Bruka sprayen där du tycker att det behövs.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det kan minska smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Den speciella sprayen löser problemet åt dig.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. Handsprit virus blir verkningslöst då. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.