Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Det är många som fortfarande går på myten om handsprit på apoteket. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

desinfektionssprit

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

Svårare blir det om du har barn hemma. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Man måste vara försiktig. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Ta inte ytterkläderna med in. Kläderna är nog inte smittade då. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. Coronaviruset har ingen chans. IONplus och Holistic är bäst.

Glöm inte bort att hålla en god ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Ta ut kassarna på balkongen först.

Alla måste hålla samma rutiner. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Ha tvål på andra ställen också. Det är också bra att ha handtvål i köket. HANDSPRIT FRÅN APOTEKET kan inte ersätta det.