Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handdesinfektion

Det är en myt. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Alkoholen är överflödig. Faktum är att några av våra vanligaste virussorter överlever handsprit.

Det är vanligt att handspriten torkar ut din hy. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Du kan få torra händerna. Porerna förlorar fettet. Då kan du få sår och hudproblem. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Köp en bakteriedödande tvål till jobbet

Tvätta händerna även på jobbet. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Det känns inte roligt att vara den som tjatar men under en pandemi handlar det ju om liv och död.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. smittstopp Om alla hjälps åt så kan vi klara av det.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Gör det till en rutin. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Då är du skyddad. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.