Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Coronaviruset kan smitta längre än en vanlig influensa. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Alla personer har olika symtombild. Värk och feber är bara en del av symtomen. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. 1 gram om dagen (2 gram säger många). Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

Många i USA använder kolloidalt silver. Dosen kan ökas till varje timme om man blir smittad. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. När sprayen har torkat så går den att äta. Coronaviruset har ingen chans.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Så pass många att det blev slut på handsprit på apoteket! Vissa bakterier överlever handspriten. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Din hur får inte torka ut. Din hud blir lätt torr om du använder handsprit. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Glöm inte bort handtvätt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Rengör ytor från bakterier och virus. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Man ska inte underskatta det. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Ta det lugnt

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. Då kan du vara lugn.