Med en blir du av med mossan snabbare

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. I trädgården vill man ju inte ha den, därför kan du använda en ejektorflaska för att få bort den.

Med Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man en färdigblandad lösning av 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till en liter, som man kan spraya ut över gräs och gångar i trädgården. Mossan dör av medlet och gräsmattan kan frodas igen. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

järnsulfatspridare

Detta är vad en ejektorflaska är för något

Det fungerar som en sprinkler. Man kopplar vattenslangen till dunken och kör. Det är en av de mest effektiva metoderna.

Med den praktiska dunken får du dessutom till blandningen automatiskt. När man är redo är det bara att köra igång.

GTI kan även användas på taket.

Om man har mossa på taket så kan man använda GTI och Takrent Turbo också. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Man måste tänka till en extra gång om man jobbar med tak.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Sedan kan man använda vatten för att få bort allt det lösa. Det mesta kommer då att samlas i hängrännan.

När taket har skrapats rent med skrapa så kan man behandla med Tak GTI som kommer att döda den mossa som fortfarande finns kvar. Man lämnar det hela på taket och kan sedan se fram emot att det förblir mossfritt.

Det finns en plan B som är enklare men tar längre tid. Använd rikligt av Bensaltensid eller Takrent Turbo. tak gti Låt det sedan regna bort, det tar några månader.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller ejektordunken. Flaskan kan återanvändas. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Via allt-fraktfritt.seDe säljer bensaltensid och mycket annat. Det är gratis frakt.se har också egna konkurrerande varianter på Tak GTI, Mossa GTI med flera under egna namn.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. Det brukar betyda bättre medel dessutom. Det kan hända att blandningen blir fel på grund av vattentrycket. All-fraktfritt.se får fler nöjda kunder med starkare blandningar.

Gör det själv eller få professionell hjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Takmedlen är väldigt högt koncentrerade.

Det kan vara enklare att göra det själv. Man kan ju ta in proffs också men det blir ännu dyrare.

Vilken alternativ man väljer avgörs av budgeten. Oavsett vad man väljer så måste ju mossan bort.