Så gör du för att få snygga flasketiketter

En flaska vin eller öl måste ha en etikett. På märket så ser man viktig information som namn på dryck och streckkod som gör det lätt att få fram pris. Nu kan du märka dina egna drycker med flasketiketter också.

Om du ska sälja produkten vidare måste designen vara snygg. Börja med den grafiska designen av märket. Den ska sedan tryckas på etikettpapper som håller hög kvalitet och som fäster bra.

Flasketiketter med snygg design

Att få hjälp med designen behöver inte vara svårt. Du kan göra det själv. Det finns program på marknaden som är till för just detta ändamål.

com kan man gratis designa etiketter med egen text för många ändamål. designa egna etiketter Hos allt-fraktfritt.se kan du köpa allt som hör etiketter till.

Det kan ju vara så att din design inte håller måttet. Om du ska sälja drycken till andra kan det vara bra att ta in hjälp. Om du vill kan du använda en etikettdispenser för att underlätta processen att märka flaskorna.

Du måste välja rätt märkning

Man vill ju att märkningen ska hålla länge. De kommer att se fina ut även då kunder har rört vid flaskorna vid flera tillfällen. När en kyld dryck kommer ut ur kylen så är det också viktigt att etiketten inte rinner av med vattnet som då samlas på flaskans utsida som kondens.

Det gäller alltså att de etiketter på rulle som man använder sig av har ett klister som klarar av fukt. Det gäller särskilt för flasketiketter som måste tåla mycket. Man vill ju kunna se streckkoden i alla lägen.

Med högre kvalitet håller färgerna längre. Det vore synd om din design förstördes av fukt. En etikett av hög kvalitet kommer att se proffsig ut. Samma sak gäller om du gör det själv.

Jobba för hand med en etikettdispenser snabbt

En etikettdispenser snabbar på etiketteringen. Det här är något som de allra flesta kan lära sig. En manuell etikettmaskin finns på allt-fraktfritt.se Den visar snabbt hur mycket man kan sköta själv vad gäller märkning.

varningsetiketter

Den här typen av utrustning får stor betydelse för många. Man tycker att det är kul helt enkelt. När man märker upp är det viktigt att tänka på kostnaderna.

Då är det lätt att märka för hand. Då påverkar det inte slutpriset så mycket. Det är bra för både företag och för kund!