Stevia sötningsmedel skänker alla chans att njuta av godis

Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så många folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan anskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

olika

Stevia sötmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett ypperligt val för den som inte vill kapitulera godis men gärna slipper samtliga de dåliga effekterna som socker för med sej. Att vilja hålla sig ifrån kolhydrater är vanligt samt dyker upp ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller många annorlunda varianter, men främst av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med vettig distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig och börjar lukta aceton. Man håller också kvickt ned i kilon. Art 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill avbryta inta sötsaker samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i vikt, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken dålig effekt strösocker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt verkningsfull, men det innefattar att man får i sej nog med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå minska i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse äta fritt av proteiner samt fett för att dämpa hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, ris, frukt, flera grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill protein som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till morgonmål när man vill gå dra ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.